Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Spinazietaart met feta

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snipper de ui.

  2. Spoel de prei, verwijder het groen, snij het wit in ringen.

  3. Fruit de ui en de prei in olijfolie. Doe er de spinazie bij en laat het vocht wat inkoken. Kruid met peper en zout.

  4. Verwarm de oven voor op 200° C.

  5. Klop de eieren los, roer er de feta en de dille door. Vermeng met de spinazie.

  6. Vet een ovenschaal in.
    Bedek met filodeeg en bestrijk met olie.
    Bedek weer met deegvellen en bestrijk met olie.
    Leg zo 3 laagjes.
    Verdeel er de spinazie over en dek af met het resterende deeg (dat u ook met olie bestrijkt).

  7. Zet 40 minuten in de oven.

Tip

  1. Lekker met een tomatensalade.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.