Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gestoomde kabeljauw

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Plaats het stoomrekje in de wok en giet water in de wok tot net onder het stoomrekje.

  2. Leg de vis op het stoomrekje, doe het deksel op de wok en laat zachtjes stomen tot de vis gaar is (10 à 15 min.).

  3. Haal de vis uit de wok en giet het water weg.

  4. Doe de arachideolie in de wok en laat ze goed warm worden.

  5. Doe tenslotte de fijngehakte knoflook, de ui en de sojasaus bij de hete olie en laat dit nog eventjes verwarmen.

  6. Giet tenslotte de saus met knoflook over de kabeljauw.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.