Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Sint-Jacobsmosselen, 3 bereidingen

Ingrediënten :

De Sint Jacobsvruchten:

Voor Garnituur 1

Voor Garnituur 2

Voor Garnituur 3

Bereiding :

 1. Eerste garnituur: Verwijder de harde kern uit het witloof. Snijd met een dunschiller de ribbeltjes weg van de witte selder en haal het klokhuis uit de appel. Maak een zeer fijne julienne van deze groenten en meng ze met weinig citroensap. Breng op smaak met dijonmosterd, zure room en pezo.

 2. Tweede garnituur: Kook de truffelaardappelen met vel gaar in gezouten water en pureer ze. Kook de groene asperges beetgaar in gezouten water. Maak een fijne julienne van de prei en gaar deze kort in wat boter. Smaak alles af.

 3. Derde garnituur: Steek 4 kleine rondjes uit het bladerdeeg, wrijf ze in met eigeel en bak ze gedurende 15 min. krokant in een voorverwarmde oven van 180° C. Verwarm de gegrilde paprika's en pureer ze lichtjes

 4. Dep de Sint-Jacobsmosselen droog en kruid ze voldoende met pezo. Bak ze aan beide zijden goudbruin in hazelnootboter. Laat ze niet volledig gaar worden.

De Afwerking

 1. Neem 4 warme borden en dresseer het gerecht :
  - Maak een torentje met de groentesalade en leg er een coquille op, versier met bieslookpijpjes.
  - Duw de puree in een kleine vorm en leg er 2 asperges op, schik daarop een coquille en werk af met preisliertjes.
  - Snijd het bladerdeeg horizontaal in twee en vul dit op met puree van paprika, een coquille, een Parmezaan schilfer en een takje platte peterselie.
  - Werk af met enkele druppels basilicumolie, gemengd met een weinig basilicumazijn.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.