Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

IJslolly’s met gemarineerde vruchtensalade en mangocoulis

Ingrediënten :

Voor de Chocoladesaus

Bereiding :

  1. Breng het water aan de kook. Voeg de chocolade toe, roer goed en monteer met de koude boter. Laat afkoelen.

  2. Maak mooie bolletjes vanille-ijs en prik er stokjes in. Haal de ijspralines door de chocoladesaus, doop ze in de bresiliennenootjes en schik ze op een schaal met bakpapier. Bewaar ze in de diepvriezer.

  3. Maak het fruit proper en snijd het in gelijke delen. Meng alles in een mengkom met Cointreau, citroensap en vanillesuiker. Verdeel over kleine glaasjes en zet koel weg.

  4. Maak een mangocoulis : schil de mango en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees fijn en kook het zacht in suikerwater. Mix stevig en laat afkoelen.

  5. Serveer het glaasje met vruchtensalade op een bord en giet er coulis over. Plaats de ijslolly er net voor het opdienen bij. Werk af met fijngeraspte kokos.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.