Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken ijs op zoete ananas en marsepein

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schep 4 bolletjes ijs en plaats die 1 uur op voorhand in de vriezer.

  2. Klop het eiwit lichtjes los en draai er de ijsbolletjes door. Wentel ze daarna door het paneermeel en spculaaskruim. Vries de bolletjes zo vlug mogelijk opnieuw in. Herhaal na enkele uren deze handeling.

  3. Rol de marsepein uit tussen plastiekfolie en snijd er 4 rondjes uit met dezelfde diameter als de ananas. Schik ze op boterpapier en bruin ze lichtjes onder de grill.

  4. Schil de ananas en snijd hem in schijven van ca. 1 cm. verwijder de harde kern en bak de schijven goudbruin in boter. Strooi er suiker over en laat karameliseren. Draai er zwarte peper over.

  5. Bak de spaghettistengels bruin in frituurvet van 180° C

  6. Bordschikking : leg een schijfje marsepein in het midden en maak er een kuiltje in. Leg daarop de ananasschijf en vul het kuiltje met een beetje rum. Bak de gepaneerde ijsbolletjes pas op het einde en niet langer dan 30 sec. Plaats het gebakken ijs op de ananas en steek er 2 spaghettistengels recht in. Versier met munt en serveer onmiddellijk.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.