Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Siberische omelet met koffieroom

Ingrediënten :

De Vanillesaus

Bereiding :

  1. Klop de eieren en de dooiers op met de suiker tot een zeer luchtige massa en meng er de gezeefde bloem doo

  2. Smeer een taartvorm in met boter, stort het deeg erin en bak het gedurende 35 minuten in een oven van 200°C.

  3. Laat het biscuitgebak afkoelen, snijd het doormidden en besprenkel het met de Grand Marnier.

  4. Maak de vanillesaus (crème anglaise):
    - Breng de melk met een opengesneden vanillestokje aan de kook.
    - Klop de eieren en suiker stevig tot een witte massa.
    - Voeg de melk al roerend bij de massa en warm deze heel traag weer op, zonder te laten koken.
    - De saus is klaar als het de rug van de spatel blijft bedekken.
    - Doe er enkele druppels koffie-extract bij en laat afkoelen.

  5. Klop het eiwit tot een stevige massa, voeg het bloemsuiker erbij en klop verder tot het glanzend wordt.

  6. Vul het biscuitgebak met bolletjes vanilleroomijs, doe de taart dicht en wrijf ze in met de merengue of gebruik een spuitzak. Brand de buitenkant bruin met behulp van een bunsenbrander.

  7. Verwarm een kleine hoeveelheid Grand Marnier en flambeer de taart voorzichtig.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.