Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pruimentaart

Ingrediënten :

Abrikozenpuree

Bereiding :

  1. De citroen wassen en in zestes snijden; mengen met eieren, melk, zout, kaneel en suiker.

  2. De pruimen goed wassen, halveren en ontpitten. De helften nog eens halveren

  3. Een cake of springvorm inboteren. Om en om een laag brood (voldoende geweekt in de melk) en een laag pruimen in de springvorm leggen en met 2/3 van de amandelschilfers bestrooien. Eindig met brood en giet de resterend melk erover. Verdeel er enkele klompjes boter op en bak de taart gedurende 25 min. op 190°C.

  4. Doe de rest van de amandelschilfers er over met enkele kleine stukjes boter en bak nog eens 10 min.

  5. Dien de taart bij voorkeur warm op met vanille-saus of abrikozenpuree.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.