Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Plattekaastaart met confituur van perziken

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng de plattekaas met 100 g suiker, room, eidooiers en maïzena tot een gladde massa.

  2. Klop de eiwitten halfstijf en doe er 100 g suiker bij, klop verder tot ze stijf is en meng ze samen met wat citroensap door de plattekaas.

  3. Beboter een taartvorm of gebruik boterpapier en leg er het bladerdeeg in. Prik het met een vork en bestrijk met een dun laagje (4 el)confituur van perziken.

  4. Stort er het plattekaasmengsel in. Bak de taart gedurende 20 à 30 minuten in een oven van 200°C.

  5. Haal de taart uit de bakvorm en leng de overige confituur aan met weinig water en enkele druppels Grand Marnier

  6. Bestrooi 4 borden met bloemsuiker. Snij de taart in porties en plaats ze op een spiegel perzikenconfituur.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.