Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Panna cotta met kaneel en gekarameliseerde appeltjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Warm de melk en room op met suiker, kaneel en vanillestokken (zaadjes uithalen en meekoken)

  2. Week de gelatine in koud ! water. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes bij de melk. Meng goed en haal er de stokjes uit, laat afkoelen. Wanneer het mengsel begint op te stijven, verdelen we het over 4 potjes (om later uit te storten). Laat de panna cotta opstijven in de koelkast.

  3. Schil de appelen (niet verplicht), verwijder de klokhuizen en snijd de appelen in grove partjes.

  4. Laat een klompje boter lichtjes bruinen en bak de appelen mooi bruin. Strooi er suiker over en flambeer voorzichtig met Grand-Marnier.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.