Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Scampigratin met broccoli

Scampigratin met broccoli

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  2. Snipper het knofl ook en het bieslook fijn.

  3. Snij de lente-uitjes in stukken van 1 cm.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes van 1/2 cm.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de lente-uitjes, de paprika en de broccoli 10 min. Kruid met peper en zout.

  3. Verdeel de groenten samen met de scampi’s over 4 individuele ovenschaaltjes.

  4. Meng de room met de mascarpone en het fijngesnipperde knoflook en bieslook. Kruid met peper en zout. Verdeel het roommengsel over de ovenschaaltjes en bestrooi met de geraspte kaas.

  5. Bak de scampigratins ± 25 min. In de voorverwarmde oven.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.