Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Salade van verse pasta met kokkels, zeebarbeel en olijfolie uit Piemonte

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij preiwit, oesterzwammen en peultjes in fijne julienne en stoof deze kort aan in arachideolie. Kruid met peper en zout en zet opzij.

  2. Mix de boter en een handvol tuinkers met een keukenrobot. Kruid met peper en zout en enkele druppels citroensap. Bewaar koel.

  3. Pel de tomaat, concasseer ze en meng ze met fijngesneden basilicum en olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af.

  5. Fruit een fijngesneden sjalot aan in ¾ arachide- en ¼ truffelolie, doe de kokkels en de groenten erbij en meng alles samen met de pasta.

  6. Kruid de zeebarbeel met peper en zout en bak ze in olijfolie in een anti-aanbak-pan. Bak eerst de velzijde, draai ze om en laat ze zachtjes gaar worden.

  7. Neem 4 warme diepe borden : schik de pasta in het midden, leg rondom 2 kleine quenellen tuinkersboter, 2 kleine hoopjes tomaat en 2 zeebarbeelfilets. Versier het gerecht met shiso.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.