Roerei met witte truffelolie en krokante champignon

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten

Roerei met witte truffelolie en krokante champignon

0 Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten :

De Saus

Bereiding :

  1. Versnijd de groenten : sjalot in ringen, oesterzwammen en savooi in julienne.

  2. Verwerk het filodeeg : leg een vel open op het aanrecht en wrijf het in met losgeklopt eiwit. Leg in het midden 2 mooie plakjes gesneden uit de champignon (eerst inwrijven met truffelolie). Leg er een vel deeg bovenop en snijd er een mooi vierkant uit met de champignon in het midden. Bak ze goudgeel in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Bereid de saus : smelt 30 g boter en 2 el truffelolie. Giet de gevogeltefond erbij wanneer de boter bruin wordt. Laat tot 2/3 inkoken en monteer (opwerken) de saus met 30 g koude boter. Kruid met peper en zout en houd warm, niet meer koken.

  4. Bak de sjalot en champignonblokjes op een hoog vuur in boter. Verminder het vuur en doe de savooi erbij. Bak nog 5 min. en smaak af.

  5. Doe de eieren in een kom en giet er 1 dl room bij. Kruid af. Verhit weinig truffelolie en roer er de eieren door. Zorg dat alles goed smeuïg blijft.

  6. Verdeel de eieren over 4 warme borden, leg de groenten er bovenop en werk af met saus en enkele schilfers Parmezaan. Leg het filodeegje er tegen.

Tip

  1. Rasp met behulp van een truffelrasp witte truffel over de bereiding voor een ultieme afwerking.

Recept komt van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *