Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Roerei met witte truffelolie en krokante champignon

Ingrediënten :

De Saus

Bereiding :

  1. Versnijd de groenten : sjalot in ringen, oesterzwammen en savooi in julienne.

  2. Verwerk het filodeeg : leg een vel open op het aanrecht en wrijf het in met losgeklopt eiwit. Leg in het midden 2 mooie plakjes gesneden uit de champignon (eerst inwrijven met truffelolie). Leg er een vel deeg bovenop en snijd er een mooi vierkant uit met de champignon in het midden. Bak ze goudgeel in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. Bereid de saus : smelt 30 g boter en 2 el truffelolie. Giet de gevogeltefond erbij wanneer de boter bruin wordt. Laat tot 2/3 inkoken en monteer (opwerken) de saus met 30 g koude boter. Kruid met peper en zout en houd warm, niet meer koken.

  4. Bak de sjalot en champignonblokjes op een hoog vuur in boter. Verminder het vuur en doe de savooi erbij. Bak nog 5 min. en smaak af.

  5. Doe de eieren in een kom en giet er 1 dl room bij. Kruid af. Verhit weinig truffelolie en roer er de eieren door. Zorg dat alles goed smeuïg blijft.

  6. Verdeel de eieren over 4 warme borden, leg de groenten er bovenop en werk af met saus en enkele schilfers Parmezaan. Leg het filodeegje er tegen.

Tip

  1. Rasp met behulp van een truffelrasp witte truffel over de bereiding voor een ultieme afwerking.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.