Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Taart van sint-Jacobsmosselen met mergpompoen in tomatensap

Ingrediënten :

De Coulis van tomaten

Bereiding :

  1. Halveer 10 St.-Jacobsmosselen en pocheer ze 2 min. in visbouillon. Haal ze met behulp van een visspaan uit het vocht (vocht bewaren) en mix ze stevig. Versnijd de overige 5 in fijne schijfjes.

  2. Spoel de courgette en snij er zeer fijne schijfjes van. Kook ze 2 min. in gezouten water en laat schrikken in koud water (rafraîchir). Week 6 blaadjes gelatine in koud ! water. Klop de room half stijf en de eiwitten stijf.

  3. Neem terug de visbouillon en roer er de geweekte gelatineblaadjes en het citroensap door. Meng dit vocht door de gemixte St.-Jacobsmosselen. Laat afkoelen.

  4. Vermeng eerst de room met de gemixte samenstelling en spatel er dan voorzichtig de eiwitten door

  5. Druk vershoudfolie op de bodem van een taart- of bakvorm en stort het beslag erin. Bedek de bovenkant dakpansgewijs met de schijfjes mosselen (eerst kruiden) en laat opstijven in de koelkast.

  6. Stoof de ingrediënten voor de coulis aan in olijfolie, voeg weinig water toe en laat enkele minuten koken. Mix het geheel, breng op smaak met pezo en dik de saus eventueel met tomatenpuree. Laat afkoelen.

  7. Haal de opgesteven mousse uit de vorm, strijk hem glad en bezet de zijkant met de schijfjes mergpompoen.

  8. Versnijd de taart met een scherp mes en leg ze op koude borden. Giet er de coulis van tomaat rond en versier met grissini en platte peterselie.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.