Salade van verse pasta met kokkels, zeebarbeel en olijfolie uit Piemonte
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Snij preiwit, oesterzwammen en peultjes in fijne julienne en stoof deze kort aan in arachideolie. Kruid met peper en zout en zet opzij.
-
Mix de boter en een handvol tuinkers met een keukenrobot. Kruid met peper en zout en enkele druppels citroensap. Bewaar koel.
-
Pel de tomaat, concasseer ze en meng ze met fijngesneden basilicum en olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af.
-
Fruit een fijngesneden sjalot aan in ¾ arachide- en ¼ truffelolie, doe de kokkels en de groenten erbij en meng alles samen met de pasta.
-
Kruid de zeebarbeel met peper en zout en bak ze in olijfolie in een anti-aanbak-pan. Bak eerst de velzijde, draai ze om en laat ze zachtjes gaar worden.
-
Neem 4 warme diepe borden : schik de pasta in het midden, leg rondom 2 kleine quenellen tuinkersboter, 2 kleine hoopjes tomaat en 2 zeebarbeelfilets. Versier het gerecht met shiso.