Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Salade van sinaasappel met gekonfijte gember

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de zeste van 1 sinaasappel in zeer fijne julienne. Kook ze in 1 dl water, grenadine, 2 el suiker en 1 fijngehakt stukje gember. Laat alles gedurende 1 uur op een zacht vuurtje konfijten. Voeg indien nodig een scheutje water toe.

  2. Pel de bloedsinaasappel, de sinaasappels en de witte en roze pompelmoes “à vif” (-> met het mes schillen en ontdoen van het wit vruchtvlees en vliesjes). Doe alles in een kom en doe er suiker en de ontpitte en in twee gesneden druiven bij. Meng het overige fijngesneden stukje gember erbij.

  3. Schik de partjes fruit in een diep bord en verdeel het sap erover. Leg een bol vanille in het midden en garneer met de uitgelekte gekonfijte zestes.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.