Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pompoensoufflé met kaneel en bosvruchten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snij het pompoenvlees in blokjes en kook deze gaar. Pureer en laat afkoelen.

  2. Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem en de kaneel toe. Voeg de melk erbij als voor een bechamel. Laat nog 5 min. zachtjes koken en laat afkoelen.

  3. Roer de maïzena en de suiker door de eidooiers. Voeg de pompoenpuree, de bechamel en de amaretto toe.

  4. Sla de eiwitten stijf en spatel deze door het mengsel. Verdeel alles over 4 vormpjes en plaats die gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 200° C.

  5. Coulis : verwarm het fruit met suiker, vanille en enkele druppels citroensap. Duw de vruchten door een zeef en breng op smaak met crème de cassis.

  6. Plaats de vormpjes op een bord en giet er een beetje coulis over. Serveer onmiddellijk.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.