Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Parfait van ananas in een krokant korstje

Ingrediënten :

Bereiding :

 1. Klop de eieren en suiker ‘au bain marie’ met behulp van een klopper stevig en schuimig (ruban). Breng de melk aan de kook.

 2. Giet de licht afgekoelde melk geleidelijk en al roerend op de eiermassa. Verwarm de mengeling op een zacht vuur en roer voortdurend met een spatel tot een licht binding ontstaat. De massa mag vooral niet koken = schiften.

 3. Neem terug een grotere pot met water en ijsblokjes en plaats daarin de eiermassa. Klop het mengsel koud.

 4. Klop de room stijf en spatel het afgekoelde mengsel onder de room

 5. Bereid de ananas : snijd het vruchtvlees in kleine brunoise (4 mm.) en spatel het onder het ei-roommengsel. Laat de parfait min. 2 uren invriezen op een schaal.

 6. Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke stukken en wrijf het in met een dorade (1 dooier + enkele druppels water). Strooi er kristalsuiker over en bak ze af gedurende 18 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.

 7. Snijd het bladerdeeg open en leg er een blokje parfait van gelijke grootte tussen. Werk het gerecht af met een muntblaadje en strooi er bloemsuiker over.

Tip

 1. - Het vruchtvlees van de ananas kan met de keukenblender fijn versneden worden.
  - Serveer het gerecht met een coulis van vruchten.
  - Dit basisrecept kan eindeloos gevarieerd worden : chocolade, likeur, ander fruit, mokka,…

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.