Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Salade van rode kool met appel en zoete vinaigrette

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Start met de vinaigrette : bruin de pijnboompitten lichtjes in een braadpan zonder vetstof. Doe alle ingrediënten samen en breng op smaak met peper en zout. Zoeter -> meer honig. Zuurder -> meer balsamico.

  2. Snijd de rode kool zeer fijn en spoel deze niet. Maak een julienne van de appel en ui.

  3. Doe alles (stap 2 en rozijnen) samen in een kom samen met de vinaigrette en roer dit goed om. Wanneer deze een dag op voorhand gemaakt is, worden appel en ui ook rood.

  4. Leg een beetje salade in het midden van een bord en verdeel het vlees er mooi rond. Werk af met een takje groen en preischeuten en serveer met stokbrood.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.