Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Salade met gekruide kippenblokjes en ananas

Ingrediënten :

De Kruidenmengeling

Bereiding :

  1. Snijd de kippenfilet in blokjes van 2 cm of in lange reepjes. Bestrooi ze met de kruidenmengeling en giet er olijfolie over. Bak ze mooi bruin en houd ze warm.

  2. Maak een vinaigrette met sesam- en olijfolie, azijn en enkele druppels smaakversterker. Kruid met peper

  3. Kuis en spoel de salade voorzichtig. Versnijd ze eventueel iets fijner en roer ze voorzichtig onder enkele lepels vinaigrette. Snijd de witloofblaadjes in fijne lange reepjes en concasseer (in reepjes of blokjes gesneden) de tomaat.

  4. Leg in het midden van een bord een schijfje ananas met daarop een beetje salade. Verdeel daarboven de stukjes kip en eindig met het witloof. Strooi er tomaat en bieslook over en lepel er vinaigrette rond. Strooi over gans het bord currypoeder en versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.