Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Runderbouillonsoep met groentebrunoise

Runderbouillonsoep met groentebrunoise

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de groenten in dobbelsteentjes van 2 mm. (brunoise).

  2. De groentedobbelsteentjes lichtjes aanstoven in boter zonder te kleuren.

  3. Met vleesbouillon bevochtigen.

  4. Kruidenboeket toevoegen.

  5. Gedurende 20 min. zachtjes laten gaarkoken en laurierblad verwijderen.

  6. Bak het stokbrood af gedurende 10 min. in een voorverwarmde oven van 200° C.

  7. Op smaak brengen met peper en zout en afwerken met grof gehakte peterselie en kleine blokjes tomaat.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.