Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Quiche Lorraine met prei

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Boter de taartvorm in of gebruik het boterpapier uit de verpakking. Leg het deeg voorzichtig in de vorm en druk die lichtjes aan. Doorprik het met een vork om het rijzen tegen te gaan. Snij het overtollige deeg aan de zijkant weg.

  2. Ontdoe het spek van kraakbeen en snij het in korte reepjes. Spoel de prei en snij die in halve fijne ringen. Bak de spek aan in weinig boter en voeg de prei er na 5 min. bij. Bak tot de prei beetgaar is.

  3. Meng de eieren, room, melk en de helft van de gruyèrekaas en breng op smaak met peper en zout (denk aan het zout van het spek) en nootmuskaat.

  4. Beleg het deeg met de gebakken spekreepjes en de prei en giet er de mengeling over.

  5. De quiche in een oven van 200° C. gedurende ongeveer 30 min. gaarbakken.

  6. Strooi er na halve gaartijd de rest van de gruyère over om een gebakken korst te bekomen.

  7. Haal de quiche uit zijn vorm en verdeel in porties. Serveer er eventueel een salade bij.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.