Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pompoensoep met gerookte forel

Ingrediënten :

De garnituur

Bereiding :

  1. Verwerk de groenten : spoel de prei en schil de wortelen. Snijd de groenten half grof en stoof ze aan zonder te bruinen in weinig boter.

  2. Schil en ontpit de pompoen en snijd deze in stukken, voeg ze bij de gestoofde groenten. Bevochtig met vleesbouillon en laat gedurende 30 min. koken met een kruidenboeket en weinig cayennepeper.

  3. Mix de soep en passeer ze, indien gewenst, door een punt zeef.

  4. Serveer de soep in een warm bord met sneetjes gerookte forel en fijngesneden bieslook. Giet er een scheutje room bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.