Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Minestrone met knoflooktoastjes

Ingrediënten :

Knoflookolie

Bereiding :

  1. Kuis en snijd de groenten (behalve boontjes en erwtjes) in fijne brunoise

  2. Stoof de groenten en de look zonder te kleuren in olijfolie. Voeg tomatenpuree toe en meng de ingrediënten goed. Laat nog 5 min. verder stoven.

  3. Bevochtig met vleesbouillon en doe er een kruidenboeket + 1 tl oregano en tomatenpulp bij. Laat zachtjes koken gedurende 20 minuten.

  4. Snijd de boontjes in kleine rondjes en doe ze, na 15 min., samen met erwten en pasta (vermicelli, macaroni, Cappellini, pennette,…) bij de soep.

  5. Bak het stokbrood 10 min. In een voorverwarmde oven van 180° c. Laat ze afkoelen en snijd ze in schuine schijfjes van 2 cm. Bestrijk ze met knoflookolie (olijfolie met look en oregano). Leg er een fijn sneetje Parmezaan op en plaats ze nog 2 min. In de oven tot de kaas gesmolten is.

  6. Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met peper en zout Enkele druppels tabasco en een tl olijfolie van goede kwaliteit maken de soep pittig. Serveer de minestrone in een warm diep bord en geef er knoflooktoastjes en geraspte Parmezaan bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.