Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Salade met gegrilde geitenkaas

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Verwarm de ovengrill voor.

  2. Spoel en droog de sla, snij of scheur de blaadjes in stukken. Hak de walnoten grof. Meng de sla met de noten en olijfolie.

  3. Klop een vinaigrette van de mosterd met de honing, azijn en olijfolie.Kruid met peper en zout

  4. Snij de geitenkaas in 4 plakken. Leg op elk sneetje brood een geitenkaasje. Rooster ze in ongeveer 5 minuten goudbruin onder een hete grill.

  5. Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de vinaigrette. Leg op elk bord een warm geitenkaasje en serveer meteen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.