Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Salade ‘exotique’

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Ontdooi en pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en snij de scampi tot halfweg doormidden. Houd apart. Kuis de schijven ananas en snijd ze in kleine blokjes.

  2. Dresseer de borden : plaats een dresseerring in het midden en vul deze met ananasblokjes, duw er de helft van de salade in en giet er 1 lepel vinaigrette op. Leg er een sneetje zalm op en de rest van de salade. Verwijder voorzichtig de dresseerring.

  3. Bak de scampi’s kort en krachtig in boter. Kruid ze voldoende met peper en zout en curry.

De Curryvinaigrette

  1. Meng de ingrediënten en maak de mayonaise lopend door er vleesbouillon bij te gieten.

Afwerking

  1. Maak 4 gele puntjes met curryvinaigrette rond de salade en leg daar telkens een scampi op. Leg tussen elke scampi een schijfje aardbei.

  2. Werk de salade af met een grissinistokje, preischeuten en platte peterselie. Strooi weinig paprikapoeder op het bord.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.