Salade ‘exotique’
Ingrediënten :
De Vinaigrette
Bereiding :
-
Ontdooi en pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en snij de scampi tot halfweg doormidden. Houd apart. Kuis de schijven ananas en snijd ze in kleine blokjes.
-
Dresseer de borden : plaats een dresseerring in het midden en vul deze met ananasblokjes, duw er de helft van de salade in en giet er 1 lepel vinaigrette op. Leg er een sneetje zalm op en de rest van de salade. Verwijder voorzichtig de dresseerring.
-
Bak de scampi’s kort en krachtig in boter. Kruid ze voldoende met peper en zout en curry.
De Curryvinaigrette
-
Meng de ingrediënten en maak de mayonaise lopend door er vleesbouillon bij te gieten.
Afwerking
-
Maak 4 gele puntjes met curryvinaigrette rond de salade en leg daar telkens een scampi op. Leg tussen elke scampi een schijfje aardbei.
-
Werk de salade af met een grissinistokje, preischeuten en platte peterselie. Strooi weinig paprikapoeder op het bord.