Salade ‘exotique’

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Salade ‘exotique’

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

  1. Ontdooi en pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en snij de scampi tot halfweg doormidden. Houd apart. Kuis de schijven ananas en snijd ze in kleine blokjes.

  2. Dresseer de borden : plaats een dresseerring in het midden en vul deze met ananasblokjes, duw er de helft van de salade in en giet er 1 lepel vinaigrette op. Leg er een sneetje zalm op en de rest van de salade. Verwijder voorzichtig de dresseerring.

  3. Bak de scampi’s kort en krachtig in boter. Kruid ze voldoende met peper en zout en curry.

De Curryvinaigrette

  1. Meng de ingrediënten en maak de mayonaise lopend door er vleesbouillon bij te gieten.

Afwerking

  1. Maak 4 gele puntjes met curryvinaigrette rond de salade en leg daar telkens een scampi op. Leg tussen elke scampi een schijfje aardbei.

  2. Werk de salade af met een grissinistokje, preischeuten en platte peterselie. Strooi weinig paprikapoeder op het bord.

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *