Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rolletje van rog met prei in een gele paprikasoep met saffraan

Ingrediënten :

Het rolletje van Rog

Bereiding :

  1. Leg de paprika’s onder de grill tot ze zwartgeblakerd zijn, doe ze in een kom en dek af met plastiekfolie. Laat afkoelen. Verwijder de schil en zaadjes en snij ze in stukken. Snij de ui, preiwit en look in brunoise.

  2. Stoof de ui, prei en look aan in olijfolie. Roer de saffraanpoeder er door. Voeg de paprika’s en 8 dl visbouillon toe en laat 15 min. sudderen. Mix de soep tot een glad mengsel en kruid met peper en zout.

  3. Fileer de roggevleugels. Snij de prei in fijne julienne, spoel ze en stoof ze aan in weinig olijfolie. Doe er fijngehakte pistachenoten en verbrokkelde roquefortkaas bij. Smaak af. Plaats deze vulling op de gefileerde roggevleugel met de velkant naar boven gericht. Rol de rog op en steek er een prikker in. Pocheer de rog in 2 dl visfumet. Giet het kookvocht later bij de soep.

  4. Serveer de soep in een warm diep bord. Leg het rolletje in het midden. Werk af met fijngesneden platte peterselie en amandelschilfers. Geef er stokbrood bij.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.