Risotto met Noordzee-vis en pancetta
Ingrediënten :
Bereiding :
-
Bak de fijngesneden look glazig in olijfolie. Doe daar de scampi’s (gepeld en ontdarmd) en andere vissoorten bij. Roer voorzichtig om. Kruid met peper en zout. Houd de vis apart.
-
Verwarm de visbouillon en kook daar de mosselen, indien vers, in. Houd de bouillon warm en de mosselen apart.
-
Verwarm de visbouillon en kook daar de mosselen, indien vers, in. Houd de bouillon warm en de mosselen apart.
-
Verwarm de rijst voorzichtig in olijfolie gedurende enkele minuten, roer alles goed om en giet de witte wijn erover.
-
Laat alles zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen. Doe er een lepel visbouillon bij tot dat vocht weer is opgenomen. Herhaal dit gedurende 20 min. tot de rijst ‘al dente’ is (misschien is er bouillon over, of is er extra nodig : elke risotto is anders). De rijst moet gaar zijn en ook smeuïg blijven.
-
Roer er aan het einde de tomaat, de gegaarde vis en een scheutje room door en warm alles nog eens op. Breng op smaak met peper en zout, een klompje boter en de fijngesneden kruiden.
-
Plaats een ring op een warm bord en duw daar de risotto in. Leg er een sneetje pancetta gekruld op en versier met een takje groen.