Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Risotto met Noordzee-vis en pancetta

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Bak de fijngesneden look glazig in olijfolie. Doe daar de scampi’s (gepeld en ontdarmd) en andere vissoorten bij. Roer voorzichtig om. Kruid met peper en zout. Houd de vis apart.

  2. Verwarm de visbouillon en kook daar de mosselen, indien vers, in. Houd de bouillon warm en de mosselen apart.

  3. Verwarm de visbouillon en kook daar de mosselen, indien vers, in. Houd de bouillon warm en de mosselen apart.

  4. Verwarm de rijst voorzichtig in olijfolie gedurende enkele minuten, roer alles goed om en giet de witte wijn erover.

  5. Laat alles zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen. Doe er een lepel visbouillon bij tot dat vocht weer is opgenomen. Herhaal dit gedurende 20 min. tot de rijst ‘al dente’ is (misschien is er bouillon over, of is er extra nodig : elke risotto is anders). De rijst moet gaar zijn en ook smeuïg blijven.

  6. Roer er aan het einde de tomaat, de gegaarde vis en een scheutje room door en warm alles nog eens op. Breng op smaak met peper en zout, een klompje boter en de fijngesneden kruiden.

  7. Plaats een ring op een warm bord en duw daar de risotto in. Leg er een sneetje pancetta gekruld op en versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.