Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Scampi en zalm in brickdeeg met zoetzure Granny Smith

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Mix de 2 soorten zalm met een keukenmixer. Doe er een scheutje room bij. Kruid voldoende met peper en zout en doe er fijngehakte peterselie bij. Houd apart.

  2. Schil de appel en de rode paprika en snijd ze in fijne brunoise. Voeg er tomatenpuree, witte wijn, suiker en azijn aan toe en kook de ingrediënten tot alles beetgaar is. Mix met de keukenmixer en houd apart.

  3. Leg het brickdeeg open op het werkblad en snij er 16 vierkantjes van 15 cm. uit. Wrijf de randen in met eigeel, leg er een scampi (gepeld en ontdarmt) en een koffielepel zalmmousse op. Kruid dit met peper en zout en rol dit voorzichtig en volledig dicht. Maak het deeg niet te nat en werk voorzichtig.

  4. Bak de sojascheuten in olijfolie, kruid ze goed. Werk af met 1 tl zoete sojasaus.

  5. Frituur de brickdeegjes op 180°C ongeveer 4 min. of bak ze gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven van 180° c. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  6. Leg de sojascheuten in het midden van een warm bord. Giet er 4 keer een beetje saus rond en leg daarop de scampi’s. Versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.