Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rundvleesreepjes in een pittig sausje

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. - Snij de ui in dunne ringen
    - Schil en rasp de gemberwortel
    - Snij de wortels in julienne
    - Verwijder de zaadjes uit de chilipepers en snij ze fijn

Bereiding:

  1. Snijd het goed gekoelde vlees met een scherp mes in dunne plakjes. Snijd elke plak in dunne reepjes.

  2. Meng in een kom de lichte en de donkere sojasaus met de rijstwijn of sherry en suiker. Voeg de reepjes vlees toe en roer goed (het vlees moet gelijkmatig bedekt zijn met de marinade).

  3. Verhit de helft van de olie in de wok. Roerbak de uit en gember 3 à 4 min. en schep het mengsel op een bord. Roerbak de wortel 3 à 4 min. tot hij iets zacht begint te worden. Schep hem op een bord en houd warm.

  4. Verhit de rest van de olie . Voeg het vlees en de marinade toe en daarna de chilipepers.

  5. Roerbak het vlees gedurende 2 min. op hoog vuur en voeg de zojuist gebakken ui en gember toe en roerbak alles nog 1 minuut verder.

  6. Breng het vlees op smaak met pezo. Dek de wok af en laat alles nog 1/2 min. bakken.

Afwerking:

  1. Schep het vlees in 2 kommen en voeg de reepjes wortel toe. Garneer met de verse bieslook

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.