Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken rijst met varkensvlees

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. - Snipper de uit fijn
    - Hak de knoflook fijn
    - Snij het varkensvlees in blokjes
    - Klop de 2 eieren los
    - Gaar de rijst
    - Snij de lenteuitjes in dunne ringen
    - Ontpit de chilipeper en snij in ringetjes
    - Verdeel de limoen in partjes

Bereiding:

  1. Verhit de olie in de wok. Bak de ui en de knoflook 2 min. tot ze zacht zijn.

  2. Voeg het vlees toe. Roerbak het net zolang tot het van kleur verandert en gaar is.

  3. Voeg de eieren toe en roerbak ze tot ze op roerei lijken.

  4. Voeg de rijst toe en blijf alles roeren en omscheppen zodat alles met olie wordt bedekt en niet aanbakt.

  5. Voeg de vissaus, sojasaus en suiker toe en roer goed. Blijf de rijst roerbakken tot hij goed heet is.

De Afwerking

  1. Serveer het vlees en de rijst in afzonderlijke kommetjes en garneer met ringetjes lenteui en chilipeper en partjes limoen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.