Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Zalm op de barbecue met kleurrijk aardappelslaatje

Ingrediënten :

Voor het aardappelslaatje

Bereiding :

Voorbereiding

 1. - Snij 1/2 citroen in schijfjes en pers de andere helft.
  - Laat de zalm ontdooien en dep droog. Maak aan beide zijden van de zalm drie schuine inkepingen in het visvlees. Vul op met een mix van bieslook, peterselie en dille en druk dicht. Hou de zalm onderaan lichtjes open en stop er de takjes tijm en de schijfjes citroen in. Zet koel weg.
  - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water dompelt) en snij in kleine blokjes.
  - Verwijder de witte zaadlijsten en pitten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.
  - Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn en snij de augurken in dunne schijfjes.

Bereiding:

 1. Kook de aardappelen in 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in blokjes. Meng er de augurken, de paprika- en tomatenblokjes onder.

 2. Klop de mosterd onder het citroensap. Voeg al kloppend 6 eetl. olijfolie in straaltjes toe. Meng er de sjalot, het knoflook en de peterselie onder en breng op smaak met peper en zout. Giet over de nog warme aardappelen.

 3. Strijk de zalm aan beide zijden in met 3 eetl. olijfolie. Leg op de grill boven de warme kolen (matig vuur) en laat 25 min. bakken. Draai de zalm om en laat nog 15 à 20 min. bakken.

Afwerking

 1. Schik de zalm op een grote schotel, haal het vel eraf en verdeel in porties. Dien op met koude of lauwe aardappelsalade.

Tips

 1. - Zorg ervoor dat het vuur niet te hevig is. Laat voldoende afstand tussen het rooster en het vuur. Leg eventueel een vel aluminiumfolie op het rooster voor u er de zalm op legt.
  - U kan de zalm ook bereiden onder de grill van de oven in plaats van op de barbecue.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.