Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rundsteak met gebakken champignons en notensalade

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Laat ze gaar koken en koel meteen af.

  2. Maak eerst de vinaigrette : meng een fijngesneden sjalotje met de notenolie en sherryazijn. Kruiden met peper en zout.

  3. Kuis de friseesla en rucola, spoel ze en doe ze samen met de fijngesneden radijzen.

  4. Bak de steaks kort maar hevig in een pan(let op de bakwijze), hou ze warm en doe hetzelfde met de in schijfjes gesneden champignons.

  5. Doe de salade onder de vinaigrette en plaats een toefje op het bord. Leg de steak ernaast en overgiet met de champignons. Werk af met amandelschilfers.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.