Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Runderlende gebraiseerd in rode wijn

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak rondom een aantal inkepingen in het vlees en duw er plakjes knoflook in. Kruid met peper en zout en rozemarijn. Leg de sneetjes prosciutto open op het werkblad, leg het vlees erop en pak het in met bindtouw.

  2. Pel de uien en snijd die met de lente-uitjes (houd het groene gedeelte als garnituur) in ringen. Snijd de courgette en aubergine in grove brunoise. Halveer de kerstomaatjes.

  3. Bak het vlees in olijfolie mooi bruin (de ham kan een beetje loskomen). Haal het vlees eruit en stoof de groenten aan in dezelfde pan. Doe er look, olijven, rozemarijn en tomatenblokjes bij. Laat 10 min. pruttelen en plaats dit, samen met het vlees, in een voorverwarmde oven van 180°C braiseren (+/- 15 min.).

  4. Kook de pasta gaar in gezouten water. Giet door een vergiet en roer er groene pesto en ricotta door.

  5. Ontdoe het vlees van het touw en snijd het in plakjes van 1 cm. Serveer het met pasta en versgeraspte Parmezaan.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.