Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Romige scampi met champignons

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de rijst gaar zoals vermeld op de verpakking.

  2. Verhit de helft van de olie en de boter in een stoofpan.

  3. Laat de sjalotjes en de champignons 3-4 min. fruiten.

  4. Voeg de rijst toe.

  5. Breng de bouillon in een steelpan aan de kook.

  6. Zet het vuur uit en roer de room en de peterselie erdoor.

  7. Schep de roomsaus bij de rijst en roer.

  8. Bak de rauwe scampi gaar in olijfolie (3-4 min).

  9. Leg de scampi op de rijst en serveer het gerecht met basilicum als garnering.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.