Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Babi Ketjap

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd het vlees in blokjes (ca. 1 1/2 cm) en bestrooi het met wat zout en ruim met peper

  2. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.

  3. Verhit de olie en bak de blokjes vlees er, onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten bruin in.  Voeg de gesnipperde uien toe. 

  4. Laat ze zolang zachtjes meebakken tot ze beginnen te kleuren.
    Schep de knoflook erdoor.

  5. Voeg vervolgens djahé, sambal oelek, ketjap, en 2 1/2 deciliter kokend water toe.   Roer alles goed door en laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.