Kippenborst met abricozensaus

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Kippenborst met abricozensaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd het kippenborst vlees in 2 cm grote stukken.

  2. Schil de sjalot en de gember en pel het knoflook, hak dan alles fijn.

  3. Vermeng de helft van de gember met het knoflook, de sesamolie en 3 eetlepels sojasaus.

  4. Spoel het citroengras af, hak het fijn en roer het door het gember-sojasausmengsel.  Voeg het kippenvlees toe en roer alles goed door.

  5. Laat her vlees minsten 3 uur, of liever nog de hele nacht afgedekt in de koelkast marineren. Vermeng de rest van de gember met sambal oelek, de rest van de sojasaus en het limoensap.

  6. Maak de lente-uitjes schoon.  Was en droog ze, snijd ze in ringen en voeg ze samen met de abrikozenjam toe.

  7. Verhit de olie in de wok en roerbak het kippenvlees.  Besprenkel het bijna gare vlees met een scheut marinade.

  8. Dien het vlees nu op met de saus.

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *