Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kippenborst met abricozensaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd het kippenborst vlees in 2 cm grote stukken.

  2. Schil de sjalot en de gember en pel het knoflook, hak dan alles fijn.

  3. Vermeng de helft van de gember met het knoflook, de sesamolie en 3 eetlepels sojasaus.

  4. Spoel het citroengras af, hak het fijn en roer het door het gember-sojasausmengsel.  Voeg het kippenvlees toe en roer alles goed door.

  5. Laat her vlees minsten 3 uur, of liever nog de hele nacht afgedekt in de koelkast marineren. Vermeng de rest van de gember met sambal oelek, de rest van de sojasaus en het limoensap.

  6. Maak de lente-uitjes schoon.  Was en droog ze, snijd ze in ringen en voeg ze samen met de abrikozenjam toe.

  7. Verhit de olie in de wok en roerbak het kippenvlees.  Besprenkel het bijna gare vlees met een scheut marinade.

  8. Dien het vlees nu op met de saus.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.