Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kippenborst met curry

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Bak de kippenborsten aan in een beetje boter gedurende 3 minuten aan elke kant.

  2. Snijd de selder en jonagold in blokjes.  Voeg deze toe aan de kip en laat ze 2 minuten meestoven.  Strooi er veel curry overheen.  Blus met het water en de kokosmelk. 

  3. Voeg 1 eetlepel kippenbouillon en een beetje citroensap  toe en laat het geheel inkoken, voeg Alpro soja Cuisine eraan toe en laat vervolgens verder inkoken tot een gebonden saus. 

  4. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd haar in blokjes.  Voeg ze op einde van de bereiding van de saus toe.

  5. Serveer de kip samen met de saus, de rijst en werk af met een beetje kervel.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.