Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken kip met knoflook en sesamzaadjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Pel de knoflook en snij hem in fijne schijfjes.

  2. Pel de sjalotten en hak ze in de lengte.

  3. Snij de kip in kleine stukjes.

  4. Bak de sesamzaadjes goudbruin in een pan met een antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Verwarm de olie in een wok of een braadpan en bak de knoflook korte tijd al roerend.

  6. Voeg dan de kip toe. Bak de kip gedurende 3 min. al roerend.

  7. Voeg de sojasaus en de Sambal Oelek toe. Roer goed.

  8. Voeg de sjalotten toe.

  9. Laat 2 min. bakken. Kook de pasta en laat uitlekken.

  10. Laat 2 min. bakken. Kook de pasta en laat uitlekken.

  11. Voeg er dan de kip aan toe en bestrooi ze met sesamzaadjes.

  12. Dien onmiddellijk op.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.