Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rivierkreeftjes met golden, mango, en mergpompoen in een vanillesaus

Ingrediënten :

De Court-bouillon

En Verder...

Bereiding :

De Court-bouillon

  1. Maak een court-bouillon met fijngesneden selder en ui, tijm, laurier, witte wijn, 2 l water, cayennepeper en peper en zout.

En Verder...

  1. Haal het darmkanaal uit de rivierkreeftjes en kook ze 3 min. in de court-bouillon. Laat afkoelen uit het kookvocht.

  2. Neem een braadpan, giet er de room in en voeg er een opengesneden vanillestokje aan toe. Kruid voldoende met peper en zout. Laat voor de helft inkoken en daarna volledig afkoelen.

  3. Ontvel de tomaat en concasseer ze fijn. Schil de halve mango en maak er een fijne brunoise van. Doe hetzelfde met de appel en de mergpompoen. Neem 4 gelijke porties en pers er enkele druppels citroensap over.

  4. Haal de pantsers van de staartjes (houd 4 kreeftjes over) en fruit ze heel kort in weinig olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. Vul 4 wijnglazen met de groentenbrunoise en giet er vanillesaus over. Schik de staartjes op de brunoise. Versier met een takje groen en hang één kreeftje decoratief aan het glas. Plaats min. 1 uur in de koelkast.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.