Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pastei van kabeljauw met broccoli en dilleroomsaus

Ingrediënten :

De Pasteideeg

En Verder...

Bereiding :

De Pasteideeg

  1. Stort de bloem op het werkvlak en maak een kuiltje. Doe de ingrediënten er in en kneed er vanuit het midden een soepel deeg van, sla 2 x plat en vorm er een bal van. Zet deze 2 uur afgedekt in de koelkast.

  2. Rol het deeg uit en snij 4 mooie rondjes van 15 cm. Leg die in een kleine vorm, potje of ring. Leg daar een sneetje gerookte zalm op. Kruid de zalm lichtjes.

En Verder...

  1. Kuis de broccoli, snij er kleine roosjes (1 cm.) van en kook ze beetgaar in gezouten water. Stoof een fijngesneden sjalot aan in weinig olijfolie.

  2. Maak een farce : snij de kabeljauw in kleinere stukken en laat ze 1 uur marineren in 1 el olijfolie, peper en zout en 1 el gehakte dille. Meng de marinade met broccoli en sjalot en verdeel die over de vormen.

  3. Vouw het bladerdeeg mooi dicht; zorg dat er geen gaten in zitten. Wrijf met een borstel de onderkant in met eigeel en stort de vorm uit op boterpapier. Wrijf nu ook de bovenkant in met eigeel en kerf (niet doorsnijden) er een ruitvormig patroon in. Plaats het pasteitje 25 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Laat de visfumet met room inkoken en doe er op het laatste moment 1 el dille en 1 el lompviseitjes bij. Kruid met peper en zout.

  5. Giet een lepel saus op een warm bord en plaats er een pasteitje op. Snij lange reepjes tomaat. Leg die, zoals een waaier, rond het gerecht met telkens een blaadje waterkers er tussen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.