Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Rabarberstammetjes met ardense ham en gekonfijte sjalot

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Stoof de sjalotten aan in olijfolie en suiker, doe er water bij en laat ze gedurende 15 min. carameliseren. (roer regelmatig).

  2. Schil de rabarberstelen en snijd ze in stukken van 10 cm. Kook ze beetgaar in 1 l water met 300 g suiker. Schep ze voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken. Rol de rabarber in de ham en schik ze in een ovenschotel, doe er enkele druppels olijfolie over. Plaats dit 3 min. in een voorverwarmde oven van 180° c, zodat de ham lichtjes kleurt.

  3. Dien de ham-rolletjes op met de lauwwarme sjalotten. Versier met een takje verse tijm

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.