Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pannetje van paddenstoelen met geitenkaaspuree

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water. Plet de aardappelen tot puree en meng er de warme melk en room aan toe. Verbrokkel de geitenkaas, hak de peterselie fijn en doe deze bij de puree. Smaak af met peper en zout.

  2. Leg de sneetjes spek tussen boterpapier en droog het 15 à 20 min. in een voorverwarmde oven van 150C.

  3. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en bak ze in een grote pan met olijfolie. Laat een teentje fijngesneden knoflook 2 min. meebakken. Voeg de Noilly Prat toe en roer er een klompje boter door. Werk af met een takje verse geriste tijm en peper en zout.

  4. Doe een lepel puree in het midden van een warm bord en verdeel daarop de paddenstoelen. Versier met pluksels kervel en gedroogd spek.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.