Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gevulde lamsschouder

Ingrediënten :

De lamsschouder

De Havizi

De gebraiseerde groenten

Bereiding :

De Lamsschouder

 1. De ui stoven, het gehakt toevoegen en samen bakken. Vervolgens gember, rozijnen en cayennepeper toevoegen.

 2. De champignons apart sauteren en aan het vlees toevoegen, samen met de kastanjes, de rozijnen en de peterselie.  Op smaak brengen met peper en zout.

 3. De rug van de schouder ontvetten, de schouder op een plank openleggen. Het vlees insnijden zodat het overal dezelfde dikte heeft. De schouder geleidelijk aan dichtnaaien en gaandeweg de vulling in de schouder duwen.  Zout en peper toevoegen. Het geheel omwikkelen met keukengaren.

 4. De schouder aanbakken in een pan met olijfolie tot de schouder een mooie bruine kleur heeft. Plaats de schouder in een ovenschotel.

 5. Blus de pan met bouillon en giet dit over de schouder.
  Bedek het vlees met bakpapier en dek de schotel af met aluminiumfolie.  Plaats het geheel in een op 210°C voorverwarmde oven.

 6. Na 1 uur de folie verwijderen, het vlees met de jus overgieten en vervolgens nog een halfuur in de oven laten gaar worden, zonder folie.

De Havizi

 1. Laat de boter en olijfolie smelten in een pan en voeg de bloem toe. Laat even bakken en blus geleidelijk met bouillon.
  Goed blijven roeren om klonters te vermijden.

 2. Voeg de fetakaas toe (verkruimel).

 3. Blijf het geheel doorroeren tot je een dikke puree hebt.

De gebraiseerde groenten

 1. Snij de groenten in stukjes en stoof ze in olijfolie onder gesloten deksel.

 2. Giet de vleesbouillon af en laat lichtjes inkoken

Afwerking

 1. Leg een snede van de lamsschouder op een bord en overgiet met saus. Presenteer met de groenten en de Havizi.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.