Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Nestje van tagliatelle met lompviskaviaar en kwartelei

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de snede ham in zéér fijne dobbelsteentjes en bak ze lichtjes aan in weinig boter. Haal de pan van het vuur en roer er een scheutje room, een kl boter, fijngehakte peterselie en 3 el Parmezaan kaas door. Meng alles en kruid naar smaak.

  2. Kook de tagliatelle beetgaar in voldoende gezouten water en giet af.

  3. Verdeel de tagliatelle in 4 diepe warme borden in de vorm van een nest.

  4. Leg in het midden van elk nest een eidooier van een kwartelei en bedek dit met een quenelle lompviseitjes. Giet de saus over de pasta. Kruid nogmaals met peper van de molen. Dien onmiddellijk op.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.