Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pollak met curry

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kook de sluimererwten beetgaar in gezouten water en laat ze schrikken. Pel de tomaten en concasseer ze.

  2. Snijd de ui in ringen, de ananas in blokjes en de gember fijn. Bak alles aan in arachideolie. Roer regelmatig en laat de ui niet verkleuren. Strooi currypoeder over het gerecht en laat nog even meebakken. Bevochtig met kokosmelk en visbouillon, laat dit 10 min. zachtjes koken en dik de saus met blanke roux. Smaak af met peper en zout.

  3. Stoof de fijngesneden sjalotten aan in weinig boter en voeg er de rijst aan toe. Bevochtig met visbouillon en kook de rijst gaar onder een deksel. Houd warm.

  4. Kruid de pollakfilets voldoende en bak ze kort mooi bruin in een anti-kleefpan. Verwarm de sluimererwten en tomatenblokjes opnieuw in de saus.

  5. Schep de groenten en saus op warme borden en verdeel de vis. Versier met verse blaadjes koriander en serveer met rijst.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.