Gebraden eend met champignons, savooikool en peterselieaardappelen

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten

Gebraden eend met champignons, savooikool en peterselieaardappelen

0 Toevoegen aan favorieten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst een basissaus (Archiducsaus) : snijd de champignons in 8 en bak ze bruin in hete boter. Flambeer met whisky. Doe er witte wijn, vleesbouillon en room bij.

  2. Spoel de aardappelen grondig en kook ze gaar, zonder te schillen, in gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappelen in 2 en bak ze in bruine boter. Doe er op het einde fijngehakte peterselie en een ½ teentje fijngesneden look bij, alsook peper en zout.

  3. Snij de nerven uit de savooikool en maak er een fijne julienne(4 à 5 cm) van. Bak de savooi gaar in boter (15 min.). Bak ook het spek (dat in fijne reepjes is gesneden) mooi bruin in weinig boter. Roer alles om en kruid met peper en zout en nootmuskaat.

  4. Bak de eenden filets mooi bruin, eerst op de velkant zonder boter en gaar ze verder gedurende 12 min. In een oven van 180° C. Doe het overtollige vet weg en giet de basissaus in de braadpan; laat inkoken tot de gewenste dikte.

  5. Plaats een ring in het midden van een warm bord en vul dit met savooi. Snijd de eendenborst in aiguiletten (plakjes) en leg ze in een waaier. Giet er saus over en geef er gesauteerde aardappelen bij.

Recept komt van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *