Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebraden eend met champignons, savooikool en peterselieaardappelen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst een basissaus (Archiducsaus) : snijd de champignons in 8 en bak ze bruin in hete boter. Flambeer met whisky. Doe er witte wijn, vleesbouillon en room bij.

  2. Spoel de aardappelen grondig en kook ze gaar, zonder te schillen, in gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappelen in 2 en bak ze in bruine boter. Doe er op het einde fijngehakte peterselie en een ½ teentje fijngesneden look bij, alsook peper en zout.

  3. Snij de nerven uit de savooikool en maak er een fijne julienne(4 à 5 cm) van. Bak de savooi gaar in boter (15 min.). Bak ook het spek (dat in fijne reepjes is gesneden) mooi bruin in weinig boter. Roer alles om en kruid met peper en zout en nootmuskaat.

  4. Bak de eenden filets mooi bruin, eerst op de velkant zonder boter en gaar ze verder gedurende 12 min. In een oven van 180° C. Doe het overtollige vet weg en giet de basissaus in de braadpan; laat inkoken tot de gewenste dikte.

  5. Plaats een ring in het midden van een warm bord en vul dit met savooi. Snijd de eendenborst in aiguiletten (plakjes) en leg ze in een waaier. Giet er saus over en geef er gesauteerde aardappelen bij.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.