Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebraden kip met tijm en oregano, aardappelen en ajuin

Ingrediënten :

De Salade

Bereiding :

  1. Verwarm de oven tot 220° c. Kuis de kip en steek er tijmtakjes en 4 looktenen in. Meng peper en zout, tijm en oregano met 4 el olijfolie. Bestrijk de kip met de helft van de gearomatiseerde olie en vermeng de ongeschilde aardappelen, ajuin (in 4 gesneden) en 4 lookteentjes met de andere helft.

  2. Leg de kip in een grote braadschotel en schik er de aardappelen, de ajuin en de lookteentjes rond.

  3. Laat ongeveer 30 min. in een oven braden. Bescherm de kip eventueel tegen aanbranden : bedek ze met aluminiumfolie. Laat 15 min. verder braden. Wikkel de kip na het braden in aluminiumfolie en laat ze 10 min. rusten.

  4. Maak een salade : spoel de kruiden, verwijder de takjes en snijd ze fijn. Meng met yoghurt, peper en zout, suiker en mosterd. Snijd het spek in grove stukken en bak het licht aan. Snijd de tomaten in maantjes, laat de maïs uitlekken. Spoel de salade en meng alles voorzichtig door elkaar. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de kip over 4 borden, geef er aardappelen en salade bij.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.