Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bladerdeegje gevuld met gebakken zalm en Chinese kool, roomsausje en natuuraardappelen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst de bladerdeegjes : snijd 4 gelijke stukken ( 10 op 10 cm.) uit een vel en wrijf de bovenkant in met een eierdooier, opgelost met enkele druppels water (dorure) om een bruin korstje te krijgen. Plaats ze gedurende 18 min. in een voorverwarmde oven van 180°. Houd apart.

  2. Kruid de zalm, draai er een sneetje spek rond en bak die mooi bruin aan beide zijden in hete boter. Laat de zalm rusten onder aluminiumfolie.

  3. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water. Houd warm.

  4. Snijd de Chinese kool (alles mag gebruikt worden) heel fijn en bak ze kort en hevig aan in olijfolie. Goed kruiden met peper en zout.

  5. Stoof een half fijngesneden sjalotje aan en blus met visfumet en witte wijn. Laat tot de helft inkoken. Voeg daarbij de room en laat opnieuw inkoken tot de gewenste dikte of gebruik blanke roux. Vergeet niet af te smaken met peper en zout.

  6. Bordschikking : snijd het bladerdeegje horizontaal in twee en leg de bodem in het midden. Schik daar de Chinese kool en de zalm op. Overgiet met de saus en plaats het deksel erop. Verdeel de aardappelen er rond en versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.