Bladerdeegje gevuld met gebakken zalm en Chinese kool, roomsausje en natuuraardappelen

Bladerdeegje gevuld met gebakken zalm en Chinese kool, roomsausje en natuuraardappelen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst de bladerdeegjes : snijd 4 gelijke stukken ( 10 op 10 cm.) uit een vel en wrijf de bovenkant in met een eierdooier, opgelost met enkele druppels water (dorure) om een bruin korstje te krijgen. Plaats ze gedurende 18 min. in een voorverwarmde oven van 180°. Houd apart.

  2. Kruid de zalm, draai er een sneetje spek rond en bak die mooi bruin aan beide zijden in hete boter. Laat de zalm rusten onder aluminiumfolie.

  3. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in gezouten water. Houd warm.

  4. Snijd de Chinese kool (alles mag gebruikt worden) heel fijn en bak ze kort en hevig aan in olijfolie. Goed kruiden met peper en zout.

  5. Stoof een half fijngesneden sjalotje aan en blus met visfumet en witte wijn. Laat tot de helft inkoken. Voeg daarbij de room en laat opnieuw inkoken tot de gewenste dikte of gebruik blanke roux. Vergeet niet af te smaken met peper en zout.

  6. Bordschikking : snijd het bladerdeegje horizontaal in twee en leg de bodem in het midden. Schik daar de Chinese kool en de zalm op. Overgiet met de saus en plaats het deksel erop. Verdeel de aardappelen er rond en versier met een takje groen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *