Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Balletjes in tomatensaus met pureeaardappelen en tuinkers

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst de tomatensaus : snijd ui, wortel, look en selder in stukken en stoof die aan in olijfolie. Doe er de tomatenpulp, –puree, vleesbouillon en Provençaalse kruiden bij en laat dit lichtjes pruttelen (30 min.). Breng op smaak met peper en zout en mix de saus glad. Steek ze eventueel door een vergiet.

  2. Breng het gehakt op smaak en maak er mooie bolletjes van (ongeveer 50 g/stuk). Bak ze mooi bruin in boter en gaar ze verder onder een deksel of in de oven.

  3. Bereid een klassieke aardappelpuree : kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en pureer ze samen met een klompje boter, een eidooier, een scheutje room, peper en zout en nootmuskaat.

  4. Werk nu de saus af : snijd de champignons in 4 en het spek fijn en bak ze apart in boter. Giet er de basissaus over en doe er de balletjes bij. Warm alles goed op.

  5. Serveer de balletjes met flink wat saus, de aardappelpuree en een toefje tuinkers.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.