Pizza Margherita

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Pizza Margherita

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Laat het deeg voldoende rijzen onder een natte handdoek. Strooi eerst wat bloem en rol het uit met een deegrol of met de hand.

  2. Snijd de mozzarella in stukken. Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel mozzarella en tomaten over het pizzadeeg. Doe er weinig look bij en strooi er oregano over. Kruid met peper en zout.

  3. Bak de pizza gedurende 15 – 20 min. op 250° C.(voorverwarmd). Serveer op een warm bord met snippers basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Tip

  1. Enkele klassiekers :
    Pizza al proscuitto : rijpe tomaten, ricotta, gekookte ham.
    Pizza ai formaggi : rijpe tomaten, provolone, Parmezaan, gruyère, pecorino.
    Pizza alla Napoletana : rijpe tomaten, ansjovis, mozzarella ,oregano.
    Pizza alla cipolle : rijpe tomaten, uien, ansjovis, olijven, kappertjes, basilicum.

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *