Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Pizza Margherita

Ingrediënten :

Bereiding :

 1. Laat het deeg voldoende rijzen onder een natte handdoek. Strooi eerst wat bloem en rol het uit met een deegrol of met de hand.

 2. Snijd de mozzarella in stukken. Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel mozzarella en tomaten over het pizzadeeg. Doe er weinig look bij en strooi er oregano over. Kruid met peper en zout.

 3. Bak de pizza gedurende 15 – 20 min. op 250° C.(voorverwarmd). Serveer op een warm bord met snippers basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Tip

 1. Enkele klassiekers :
  Pizza al proscuitto : rijpe tomaten, ricotta, gekookte ham.
  Pizza ai formaggi : rijpe tomaten, provolone, Parmezaan, gruyère, pecorino.
  Pizza alla Napoletana : rijpe tomaten, ansjovis, mozzarella ,oregano.
  Pizza alla cipolle : rijpe tomaten, uien, ansjovis, olijven, kappertjes, basilicum.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.